Sök
Stäng denna sökruta.
Vilket foder passar just min hund

Vilket foder passar just min hund?

Att välja rätt hundmat och hundfoder kan kännas som en hel vetenskap. Utbudet av olika sorters hundmat och rasfoder på marknaden är enormt, och den stora mängden information gör att det kan vara svårt att välja och att veta vilket foder som håller måttet. Dessutom spelar en mängd olika speciella behov in, såsom känslighet, allergier, aktivitetsnivå och päls- och hudproblem.

Läs våra tips nedan som hjälper dig på traven att hitta kvalitetsfoder för just din hund!

Hur vet du om maten håller hög kvalitet?
Kvalitetshundmat innehåller mycket protein från kött. Hundfoder av hög kvalitet innehåller alla näringsämnen din vän behöver. Dessutom innehåller många torrfoder naturliga ingredienser som förbättrar till exempel leder, päls och matsmältningssystem. Fett är viktigt för hundar, så rätt mängd ska inkluderas i varje hunds kost. Till exempel behöver valpar, tikar med valpar och aktiva hundar mer fet mat än andra. Kvalitetshundmat innehåller en rimlig mängd kolhydrater och en nypa fibrer som stärker de goda bakterierna i hundens tarmar.

Glöm inte innehållsförteckningen
Första intrycket kan vara att maten verkar helt okej, men när du tar en titt på innehållsförteckningen kan den visa sig innehålla en rad märkliga saker. Tänk på i vilken ordning ingredienserna listas. Den första på listan är det som maten innehåller mest av. I högkvalitativ hundmat bör det vara kött. Det är alltid ett bra tecken om du lätt kan hitta ingredienser som kyckling, fläsk, anka eller lamm. Undvik konstiga ingredienser som ”biprodukt från djur”.

Dela