Sök
Stäng denna sökruta.
Att välja rätt ras

Vad ska du tänka på när du väljer ras

Att bestämma sig för att köpa hund är ett stort beslut som kräver noggrann planering. Det svåraste och viktigaste är att bestämma sig för vilken ras eller blandning av ras som passar dig och din familj allra bäst.

Har du bestämt dig för att köpa hund? Det första du bör göra är att samla hela familjen för att diskutera valet. Det största felet du kan göra är att välja hund enbart efter utseende! Tänk på att hunden förhoppningsvis ska leva med er i familjen i tio år eller mer.

Den första frågan är; Vad vill du ha hunden till? Varje ras är från början avlad för ett speciellt syfte. En del har mycket jakt i sig och behöver jaga för att må bra och en del är framavlade för att valla får långa dagar och har därför mycket energi och uthållighet och måste få arbeta för att hålla sig lugna i hemmet. Andra mår alldeles utmärkt av en långpromenad och lite bus i trädgården om dagen. Oavsett om du väljer att köpa en renrasig eller blandrashund är det ditt ansvar att du är realistisk och ärlig mot dig själv när det gäller hur mycket tid och intresse du har för att träna din hund.

Dela